Rimmad torskrygg (i saltlag, ångkokt)

Torsk är verkligen en delikatess!  
 
Efter omfattande läsning på nätet kom jag fram till följande nedan. 
 
1. Lägg den frysta torskryggen i 10-procentig saltlag. T ex 1 dl på 1 liter vatten, förslagsvis i en ugnsform. Låt den stå i mellan 30-60 min (rimmas). 
2. Värm nu ugnen till 125 C. 
3. Fyll en ugnsform med vatten. T ex samma du redan använt. 
4. Torsken ska in i ugnen i 10-20 min nu. Lägg den på ugnsgallret med ugnsformen under. Då ångkokas den milt. 
 
Supergott. Fisken får en fin sälta, känns professionellt. Vill man ha stekyta på fisken i stället för ångkoka den, måste du torka av ytan på den först. 
 
Tips för vidareläsning: 
http://www.professionalsecrets.se/sv/ps/ps-university/chef-de-partie-fisk/arter/saltvatten/torskrygg/ 
 
Foto: Bacalaocontomate.es