Yakiniku på lövbiff (från Coop.se)

Hade lövbiff och chorizo hemma. Till lunch får vi göra en kombo!
4 PORTIONER
- 600 g fint strimlad lövbiff
- 0.5 dl sesamfrö
- 1 msk olja
- 10 cm fint skuren purjolök
YAKINIKUMARINAD:
- 1 dl japansk soja
- 0.5 msk sesamolja
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 2 msk strösocker
- 1 msk finriven ingefära
TILL SERVERING:
- 3 dl jasminris
- 300 g kimchi (koreansk surkål)
-
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Blanda alla ingredienser till marinaden och marinera köttet ca 15 min.
-
Rosta sesamfröna i en torr, het stekpanna till fin färg. Lägg dem åt sidan
-
Hetta upp pannan med olja och stek köttet i omgångar tills det mesta av marinaden kokat in, ca 5 min. Lägg tillbaka allt i pannan och vänd ner purjolök och sesamfrön, stek ytterligare någon min.