Yakiniku på lövbiff (från Coop.se)

 
Hade lövbiff och chorizo hemma. Till lunch får vi göra en kombo! 
 
4 PORTIONER
  •  600 g fint strimlad lövbiff
  •  0.5 dl sesamfrö
  •  1 msk olja
  •  10 cm fint skuren purjolök
YAKINIKUMARINAD:
  •  1 dl japansk soja
  •  0.5 msk sesamolja
  •  pressad vitlöksklyfta
  •  2 msk strösocker
  •  1 msk finriven ingefära
TILL SERVERING:
  •  3 dl jasminris
  •  300 g kimchi (koreansk surkål)
  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Blanda alla ingredienser till marinaden och marinera köttet ca 15 min.

  2. Rosta sesamfröna i en torr, het stekpanna till fin färg. Lägg dem åt sidan

  3. Hetta upp pannan med olja och stek köttet i omgångar tills det mesta av marinaden kokat in, ca 5 min. Lägg tillbaka allt i pannan och vänd ner purjolök och sesamfrön, stek ytterligare någon min.