Kladdkaka med saffran och vit choklad (från Apoteket.se)

 
Ingredienser
  • 200 g vit bakchoklad
  • 150 g smör
  • 1 påse Apotekets Saffran
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ägg

Dekoration: Rostade mandelflagor och/eller florsocker. 

Gör så här: 

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en springform på ca 24 cm.

Smält smöret i en kastrull, ta bort från värmen och lägg i chokladen i bitar. Rör tills den smält.

Mortla saffran med en sockerbit och tillsätt i smeten. Tillsätt sedan mjöl, socker och ägg och rör ihop allt till en slät smet.

Häll i formen och strössla eventuellt på rostade mandelflagor. Ställ in i nedre delen av ugnen och grädda i 25–30 minuter. Kakan ska vara lite kladdig inuti. Låt den kallna innan servering. Dekorera med florsocker och servera gärna med en klick vispad grädde och rårörda lingon eller hallon. Förvara kakan i kylen, men ta ut den en stund innan servering så den hinner mjukna lite.