Kladdkaka med saffran och vit choklad (från Apoteket.se)
- 200 g vit bakchoklad
- 150 g smör
- 1 påse Apotekets Saffran
- 2 dl socker
- 2 dl vetemjöl
- 2 ägg
Dekoration: Rostade mandelflagor och/eller florsocker.
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en springform på ca 24 cm.
Smält smöret i en kastrull, ta bort från värmen och lägg i chokladen i bitar. Rör tills den smält.
Mortla saffran med en sockerbit och tillsätt i smeten. Tillsätt sedan mjöl, socker och ägg och rör ihop allt till en slät smet.
Häll i formen och strössla eventuellt på rostade mandelflagor. Ställ in i nedre delen av ugnen och grädda i 25–30 minuter. Kakan ska vara lite kladdig inuti. Låt den kallna innan servering. Dekorera med florsocker och servera gärna med en klick vispad grädde och rårörda lingon eller hallon. Förvara kakan i kylen, men ta ut den en stund innan servering så den hinner mjukna lite.