Savoardikex, Lady fingers, Galletas de Champaña...

... Melindros eller Bizcocho de Soletillas. Kärt barn har många namn!
Ingredienser (24 stycken)
- 4 ägg
- 100 g strösocker (jag halverade det med sukrin)
- 120 g vetemjöl
- 1 tsk vaniljextrakt eller vaniljpulver
- Salt
Gör så här
- Förvärm ugnen till 180 C.
- Dela äggvitan från äggulorna.
- Vispa äggulorna med 2 msk strösocker och vaniljen tills du får en vitskummig blandning.
- Vispa äggvitorna hårt, med en nypa salt och resten av strösockret.
- Med en slickepott, blanda försiktigt ihop äggvitorna med äggulorna. Gör det med stora omvälvande rörelser.
- Sikta vetemjölet steg för steg (med en mjölsikt, om du vill) och blanda försiktigt ihop allt.
- Häll blandningen i en konditorstrut. Munstycket ska vara rund.
- I en bakplåt med papper, gör långa längder på ca 8 cm.
Se till att längderna ligger lagom ifrån varandra, eftersom kakorna breder ut sig i gräddningen. - Strö på socker på kakorna. Stoppa in plåten i ugnen och grädda i ca 10 (-12) minuter.
Tips!
För att få längderna lika långa kan du i förväg rita ut linjer på bakplåtspappret. Sedan kan du vända på pappret och sedan ta hjälp av märkena när du gör längderna.
Jag gjorde det utan hjälp och de såg de fina ut i alla fall.
Du kan även doppa kakorna i smält choklad och låta det sedan stelna. Mums!
Kommentar : Det gick fort och det var enkelt att göra. Totalt ca 30 min, vilket är lagom om man är sugen. Kakorna blev lätta och fina. De blev inte lika torra som kex från affären brukar vara. Kanske de blir torrare med tiden. Verkligen ett toppenrecept som inte är så onyttig heller. Bara att njuta!
1 kaka = 44 kcal
P 15%
K 62%
F 23%
Källa och foto: http://www.cocinaparaemancipados.com/