Chokladbiscotti med apelsinsmak (från Hanna Rydström och tidningen Hembakat)
1,5 dl kakao
2,5 dl vetemjöl
1 dl socker
Rivet skal från 1,5 apelsin
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
75 g rumsvarmt smör
75 g hackad mörk choklad
1 ägg
1 nypa salt
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör och socker krämigt.
Tillsätt ägget och rör om. Häll ner de rivna apelsinskalet.
Blanda de torra ingredienserna för sig och tillsätt dessa i smeten.
Vänd till sist ner den hackade chokladen och arbeta in denna i degen snabbt med hjälp av fingrarna.
Dela degen i 3 längder och rulla ut dessa till ca 20 cm längd. Platta till dem något och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Sätt in i mitten av ugnen i 20 min.
Låt svalna något och skär sedan med en vass kniv diagonalt 2 cm tjocka bitar.
Obs! Var väldigt försiktig med detta då de går sönder väldigt lätt. Lägg tillbaka bitarna på plåten med snittytan uppåt och låt vara inne i ugnen och torka på eftervärmen tills ugnen blivit helt kall.
Källa: Chokladbiscotti
Foto: sublimhappiness
Ingrediens | Energi | Protein | Fett | Kolhydr. | Fibrer | Alkohol | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
1,5 dl kakaopulver | 236 kcal | 14 g | 13 g | 6 g | 20 g | 0 g | |
2,5 dl vetemjöl | 529 kcal | 13 g | 3 g | 109 g | 5 g | 0 g | |
1 dl socker | 344 kcal | 0 g | 0 g | 85 g | 0 g | 0 g | |
1 tsk vaniljsocker | 17 kcal | 0 g | 0 g | 4 g | 0 g | 0 g | |
1 tsk bakpulver | 9 kcal | 0 g | 0 g | 2 g | 0 g | 0 g | |
75 g smör | 540 kcal | 0 g | 61 g | 0 g | 0 g | 0 g | |
75 g mörk choklad | 429 kcal | 7 g | 28 g | 38 g | 0 g | 0 g | |
1 st ägg | 87 kcal | 8 g | 6 g | 0 g | 0 g | 0 g | |
1 nypa salt | 0 kcal | 0 g | 0 g | 0 g | 0 g | 0 g | |
Totalt | 2191 kcal | 172 kcal | 976 kcal | 994 kcal | 49 kcal | 0 kcal | |
i gram | 42 g | 110 g | 245 g | 26 g | 0 g | ||
i E% | 8% | 45% | 45% | 2% | 0% |