Chokladbiscotti med apelsinsmak (från Hanna Rydström och tidningen Hembakat)

 
Riktigt kompakta, men lätta. Kakaon framträder verkligen! De är goda men mäktiga.  
 
Ingredienser

1,5 dl kakao

2,5 dl vetemjöl

1 dl socker

Rivet skal från 1,5 apelsin

1 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

75 g rumsvarmt smör

75 g hackad mörk choklad

1 ägg

1 nypa salt

Så här gör du: 

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa smör och socker krämigt.

Tillsätt ägget och rör om. Häll ner de rivna apelsinskalet.

Blanda de torra ingredienserna för sig och tillsätt dessa i smeten.

Vänd till sist ner den hackade chokladen och arbeta in denna i degen snabbt med hjälp av fingrarna.

Dela degen i 3 längder och rulla ut dessa till ca 20 cm längd. Platta till dem något och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

Sätt in i mitten av ugnen i 20 min.

Låt svalna något och skär sedan med en vass kniv diagonalt 2 cm tjocka bitar.

Obs! Var väldigt försiktig med detta då de går sönder väldigt lätt. Lägg tillbaka bitarna på plåten med snittytan uppåt och låt vara inne i ugnen och torka på eftervärmen tills ugnen blivit helt kall.

Källa: Chokladbiscotti 

Foto: sublimhappiness

IngrediensEnergiProteinFettKolhydr.FibrerAlkohol
  1,5 dl kakaopulver 236 kcal 14 g 13 g 6 g 20 g 0 g
  2,5 dl vetemjöl 529 kcal 13 g 3 g 109 g 5 g 0 g
  1 dl socker 344 kcal 0 g 0 g 85 g 0 g 0 g
  1 tsk vaniljsocker 17 kcal 0 g 0 g 4 g 0 g 0 g
  1 tsk bakpulver 9 kcal 0 g 0 g 2 g 0 g 0 g
  75 g smör 540 kcal 0 g 61 g 0 g 0 g 0 g
  75 g mörk choklad 429 kcal 7 g 28 g 38 g 0 g 0 g
  1 st ägg 87 kcal 8 g 6 g 0 g 0 g 0 g
  1 nypa salt 0 kcal 0 g 0 g 0 g 0 g 0 g
Totalt 2191 kcal 172 kcal 976 kcal 994 kcal 49 kcal 0 kcal
  i gram   42 g 110 g 245 g 26 g 0 g
i E%   8% 45% 45% 2% 0%
 
Jag fick fram 40 st och modifierade lite. Då fick jag till 1 styck á 49 kcal.