Sparris färskt, stekt och baconlindad

Förra helgen fick vi våra nya platt-teven uppborrade!
 
Vi fick snäll hjälp av sambons händige vän. Sambon fick leka "arbetsledare" och jag agerade knappt inkopplad att allt höll på att hända i mitt hem den helgen.
Nåväl, jag insåg snabbt att JAG måste i alla fall få i mig mat och att det skadar inte att få mat i karlarna heller. Gårdagens matfynd gav sparris, sambons favorit. Baconet som följde med var mest menat för kyckling, men fick användas här. Vi improviserar ju!
 
Ingredienser
  • Sparris - en bukett
  • Smör - en klick eller två...
  • Bacon - ett paket
 
Efter ett antal testande vet jag att sparristillagning funkar bäst på följande vis:
 
  1. Skär bort ändan på sparrisarna (i bukett). (Den delen ska tydligen vara hård och besk.)
  2. Linda in en baconskiva per sparris.
  3. Smör får smälta i stekpannan. På 8ans värme förslagsvis. När smöret slutat bubbla och fått fin färg ska sparrisarna i. Sänk värmen till kanske 5-6an (medellåg temperatur).
  4. Sparrisarna ska få steka 2-3 minuter per sida. Eller tills baconet fått fin färg.
    Smöret får sparrissmak. Ljuvligt!

Jag serverar det lite hur jag vill. Till förrätt eller som tillbehör till huvudrätten. Det är ju trots allt grönsaker! :D

Vissa matbloggar säger att man kan grilla dem på samma vis... måste jag testa vid ett annat tillfälle!

Gott med sparris....