Lax med färskost
En annan recept från studenttiden är ugnsbakad lax. Det går på 40 minuter och så länge som man är uppmärksam på äggklockan kan man göra mycket på den tiden. Själv var det föreläsningar jag följde, löste uppgifter, tränade hemma mm. Det var då tanken om en ugn med inbyggd äggklocka önskades.
Bra om man gör flera portioner åt gången, för då kan man frysa in och vinna så mycket mer tid under veckan. Dessutom smakar det gott och är nyttigt.
Ingredienser
Laxblock (4 delar)
Färskost - Philadelphias eller annan billigare sort går bra
Chilipulver
Salt, Peppar
Olivolja
Värm ugnen till 175 C.
Smörj en ugnsform lätt med olivoljan.
Lägg i laxen och krydda direkt.
Lägg klickar med färskost ovanpå.
In i ugnen i ca 20 minuter. Testa dig fram, se efter att laxen inte är rå (orange inuti).
Passa på att tillsammans med laxen lägga till broccoli, spenat, wokmix eller andra grönsaker som kan vara i ugnen i 20 min utan att bli torra.
Infogar också en liknande, något mer avancerad recept på samma rätt här.
Gott i gott gott!