Zucchiniplättar (från stockholmteahouse.wordpress.com)

Ska testas!
Zucchiniplättar (ca 12 st.)
- 1 st zucchini (350-400g)
- 3 st ägg
- 1 dl vetemjöl
- 3 dl riven parmesan
- 1/2 dl finskuren dill
- 1/2 tsk salt
- 1 krm nymalen svartpeppar
- Olja till stekning (neutral, t ex. rapsolja)
Lime- och avokadosås:
- 2 dl naturell yoghurt (jag använde grekisk yoghurt, 10%fett)
- 1/2 avocado
- 1 vitlöksklyfta, pressad.
- Saften och rivet skal från en halv lime
- 1/2 dl Kesella
- Salt och peppar – efter smak.
- Dill att klippa ner som smaksättning.
- Börja med att grovriva zucchinin och lägg rivet i en sil och krama ur överflödig vätska.
- Mosa avokadon till såsen och och blanda ihop med övriga ingredienser och låt stå för att vila och dra åt sig av smakerna.
- Vispa ihop ägg och mjöl och tillsätt sedan riven parmesan, dill och den rivna zucchinin. Blanda ihop och tillsätt salt och peppar.
- Låt smeten stå och vila en stund och stek sedan upp lagom stora plättar i upphettad rapsolja i en stekpanna.
- Lägg plättarna på hushållspapper för att överflödigt fett ska få rinna av.
- Servera därefter plättarna tillsammans med avokadosåsen och lite grönsallad till.
Källa: https://stockholmteahouse.wordpress.com/2017/08/06/zucchiniplattar-med-lime-och-avokadosas/
Foto: Kinna Jonsson