Zucchiniplättar (från stockholmteahouse.wordpress.com)

Ska testas!
 
Zucchiniplättar (ca 12 st.)
  • 1 st zucchini (350-400g)
  • 3 st ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 dl riven parmesan
  • 1/2 dl finskuren dill
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • Olja till stekning (neutral, t ex. rapsolja)

Lime- och avokadosås:

  • 2 dl naturell yoghurt (jag använde grekisk yoghurt, 10%fett)
  • 1/2 avocado
  • 1 vitlöksklyfta, pressad.
  • Saften och rivet skal från en halv lime
  • 1/2 dl Kesella
  • Salt och peppar – efter smak.
  • Dill att klippa ner som smaksättning.
  1. Börja med att grovriva zucchinin och lägg rivet i en sil och krama ur överflödig vätska.
  2. Mosa avokadon till såsen och och blanda ihop med övriga ingredienser och låt stå för att vila och dra åt sig av smakerna.
  3. Vispa ihop ägg och mjöl och tillsätt sedan riven parmesan, dill och den rivna zucchinin. Blanda ihop och tillsätt salt och peppar.
  4. Låt smeten stå och vila en stund och stek sedan upp lagom stora plättar i upphettad rapsolja i en stekpanna.
  5. Lägg plättarna på hushållspapper för att överflödigt fett ska få rinna av.
  6. Servera därefter plättarna tillsammans med avokadosåsen och lite grönsallad till.

 

Källa: https://stockholmteahouse.wordpress.com/2017/08/06/zucchiniplattar-med-lime-och-avokadosas/ 

Foto: Kinna Jonsson