Tant Edits äppelkaka (från Stockholmteahouse.wordpress.com)
Ska testas!
Ingredienser
- 150 g smör
- 2 dl socker
- 1 ägg
- 1,5 dl havregryn
- 2 dl vetemjöl
- 1,5 tsk bakpulver
- Kanel
- 3 – 4 äpplen (beroende på storlek)
Gör så här
- Börja med att mäta upp smöret och låt det stå framme och bli rumsvarmt.
- Sätt ugnen på 200 C.
- Smörj och mjöla en bakform, gärna med löstagbar kant.
- Blanda ihop alla ingredienser i en skål till en jämn smet.
- Tryck sedan ut smeten i formen så jämnt som möjligt.
- Skär äpplen i bitar (med eller utan skal – jag kör utan.)
- Fördela de skivade äppelklyftorna i formen och pudra sedan kanel över.
- Grädda i ugnen i ca 35 – 40 min. Ta ut kakan och kolla med en sticka efter 30 min. Det är ju lite beroende från ugn till ugn, varmluftsugn etc.
- Det skadar ju inte att kolla av mot slutet. Resultatet ska bli lite knäckigt i kanterna och en mjuk kaka i övrigt.
Källa till foto och recept: https://stockholmteahouse.wordpress.com/tag/appelkaka/