Tant Edits äppelkaka (från Stockholmteahouse.wordpress.com)

Ska testas!
 
Ingredienser
  • 150 g smör
  • 2 dl socker
  • 1 ägg
  • 1,5 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • Kanel
  • 3 – 4 äpplen (beroende på storlek)

Gör så här
  1. Börja med att mäta upp smöret och låt det stå framme och bli rumsvarmt.
  2. Sätt ugnen på 200 C.
  3. Smörj och mjöla en bakform, gärna med löstagbar kant.
  4. Blanda ihop alla ingredienser i en skål till en jämn smet.
  5. Tryck sedan ut smeten i formen så jämnt som möjligt.
  6. Skär äpplen i bitar (med eller utan skal – jag kör utan.)
  7. Fördela de skivade äppelklyftorna i formen och pudra sedan kanel över.
  8. Grädda i ugnen i ca 35 – 40 min. Ta ut kakan och kolla med en sticka efter 30 min. Det är ju lite beroende från ugn till ugn, varmluftsugn etc.
  9. Det skadar ju inte att kolla av mot slutet. Resultatet ska bli lite knäckigt i kanterna och en mjuk kaka i övrigt.
 
Källa till foto och recept: https://stockholmteahouse.wordpress.com/tag/appelkaka/