Nöttoppar med 4 ingredienser (glutenfritt, från Landleys kök)

Dessa innehåller inte mandelmassa, som gör de säkert ännu godare och mer energirika. 
 
Nöttoppar
ca 30 stycken, 200°C
  • 2 äggvitor
  • 100g hasselnötter
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk malen kanel

 

Gör så här

1. Vispa äggvitorna till ett hårt skum.

2. Mal hasselnötterna i en mixer. Blanda nötpulvret med socker och kanel.

3. Vänd försiktig ner nötblandningen i äggskummet och klicka sedan ut smeten i klickar på ett bakplåtspapper med hjälp av två dessertskedar (lite större än en tesked).

4. Grädda i 200°C i ca 10-15 minuter. Lossa direkt från pappret när de är färdiggräddade.d

 
Källa och foto: https://www.landleyskok.se/recept/mammas-goda-nottoppar