Kolache - polska kakor med plommon eller vallmofyllning, (flera källor). Ska testas!

Såg dem på Travel channel och blev sugen. Måste testa att baka dem!
Kakdeg
- 1,5 dl mjölk
- 0.7 dl socker
- 1 vispat ägg
- 50 g smör
- 0,5st jäst
- 7 dl vetemjöl
- Smuldeg (havregryn,mjöl,socker,smör). Valfritt!
Fyllning - vallmofrön eller plommon. Du kan också använda plommonsylt i stället, även kallad "povlida".
- 300 gr vallmofrön, malda eller torkad plommon
- 1 glas mjölk - går på känsla här.
- 3 msk strösocker
- Vanilj - valfri mängd.
- Kanel - valfri mängd.
- Hackad mandel - valfri mängd.
Gör så här
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Lös jästen i fingervarm mjölk och smörblandning.
- Knåda ihop allt och låt jäsa.
- Tryck ut kolacherna med ett glas och fyll kakorna med fyllningen.
- Koka vallmofrön eller plommon i 15 min tillsammans med mjölken, socker och vanilj. Låt det kallna. Strö i lite kanel och mandel.
- Fyll kakorna med valfri fyllning. Om du vill, strö smuldeg över kakorna.
- Lägg plåten i mitten av ugnen och grädda kakorna gyllenbruna i 200 grader.
Källa kakdeg och plommonfyllning: http://miladasrecept.blogspot.com/2013/08/tjeckiska-kolache.html
Källa vallmofyllning: http://www.radio.cz/es/rubrica/cocinamos/tarta-con-relleno-de-semillas-de-amapola