Fattiga riddare - Salta, med tomat mm (från Spisa.se)

Foto: Henrik Enblom
 
Ska testas! 
 
Länk till receptet: http://www.spisat.se/2012/01/fattiga-riddare-med-bacon-och-tomat.html 
 
Ingredienser

2 st brödskivor. Hembakade, formfranska eller annat formbröd. 
2 st ägg 
1 dl mjölk

(Ev. lite vetemjöl och socker för söta)

Vitpeppar
Salt

 

Gör så här

Vispa ihop ägg och mjölk. 
Låt brödet suga upp blandningen av ägg och mjölk.
Låt det sedan rinna av. Ställ brödskivorna på högkant i bunken. 

Stek sedan på medelvärme på första sidan och vänd.
Resterna i bunken skedas på den stekta sidan, precis så att det inte rinner över kanten på brödet.

Vänd brödet ännu en gång och riddarna är klara.
Värm tomatskivor i stekpannan, lägg i lite purjolök på riddarna.

 

Tips för salta: Stek baconet först. Lägg brödet i fettet sedan. Då får den god baconsmak. 

Tips för söta: Använd smör i stället.

 

IngrediensEnergiProteinFettKolhydr.FibrerAlkohol
  2 st formfranskor   124 kcal 4 g 2 g 21 g 3 g 0 g
  2 st ägg 173 kcal 15 g 12 g 1 g 0 g 0 g
  1 dl mjölk 62 kcal 4 g 3 g 5 g 0 g 0 g
Totalt 358 kcal     92 kcal 154 kcal 107 kcal 5 kcal 0 kcal
  i gram   23 g 17 g 26 g 3 g 0 g
i E%   26% 43% 30% 1% 0%
Beräkningar från Kostbevakningen.se