Räkor med koriander i citrondressing
Pappa har alltid tillagat denna goda, lätta, snabba förrätt till helgen. Jag gör det ibland, eftersom det går alltid hem hos sambon. Ingredienserna är få och nyttiga. Tillagningen går på dryga 10 minuter.
Ingredienser
- bestäm själv mängden per person!
- räkor (tinade ishavsräkor eller köpta i sin egen spad).
- koriander (färskt eller använd 2 tsk Hackad koriander från Blue dragon)
- 2 körsbärstomater per person eller vanlig tomat
- 1 citron (juicen)
- olivolja
- lök, hackad (valfritt - gul, röd eller varför inte gräslök?)
- avokado (valfritt, halva per person eller i tärningar efter smak)
Häll i allt i en skål. Blanda. Krydda efter smak. Låt det vila i åtminstone 10 minuter i kylskåpet.
Servera i fina glas, garnera med fräsch koriander eller med kryddoregano eller persilja.
Mat som är fräsch och vacker för ögat!
Tips!
Tycker du rå lök är för starkt?
Skölj den hackade löken i varmt vatten. Sedan kallt. På så sätt tar du bort extra stinget från löken.