Festaostbiffar med couscous och sallad
Här hemma har jag en sambo som i barndomen inte behövt göra så mycket. Han har haft en mamma som serverat det mesta på fat (tror jag). Därför har han inte lärt sig att laga mat.Tills han träffade mig (självklart). Efter ett decennium kan han laga lasagnette och biff riktigt bra.
Denna helg hade jag alldeles för mycket att göra, så jag tog fram ett recept som jag i all optimism tänkte göra. Jag hade ju fått höra tidigare att "du lagar ju inte mat på helgerna längre". Vilket är sant!
Hur som helst, när det var dags för matlagning, klämde jag ur mig att om jag rastar hunden kan han laga maten. Jag tog först fram ingredienserna, pekade på recepten och sedan stack ut med hunden. Sambon sade inte nej heller.
Väl tillbaka hade han lagat världens kanonmat! Det godaste jag ätit på länge!
Lärdomen blir väl att också själv släppa på kontrollen lite och delegera lite...
Här kommer receptet från Zeta.nu
Ingredienser
- 4 portioner
- 500 g nötfärs
- 1 ägg
- 1 msk timjan , finhackad, färsk eller 1/2 tsk torkad
- 1/2 citron , rivet skal
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 1 fpk Zeta Grekisk Salladsost (150 g), tärnad
- Zeta Olivolja , Extra Vergine
Så här gör du
Blanda färs, ägg, timjan och citronskal i en bunke till en smidig färs. Krydda med salt och peppar. Tärna salladsosten och blanda ner i färsen. Forma färsen till 8 biffar. Stek i rikligt med olivolja ca 7–8 minuter på varje sida. Servera gärna med en sallad, till exempel en Klassisk Grekisk sallad.
Tillagningstid: 30 minuter